HTML

Impulser

Az Impulser Terápia bemutatása. Impulser termékek, vélemények a termékeinkkel, hírek az Impulserrel kapcsolatban és hasznos egészségügyi információk. Ismerje meg Ön is az Impulser terápiát.

Friss topikok

Címkék

blog (1) cukorbeteg (1) cukorbetegség (4) cukorbetegség szövődményei (1) derékfájás (1) diabétesz (3) egészség (1) Egészség 2014 program (1) egészség konyhája (1) Egészség 2013 (1) elektromágneses mező (1) életmód (1) érszűkület (1) fluxus terápia (1) Frekvenciaterápia (1) frekvencia terápia (1) hátfájás (1) impulser (5) Impulser (7) impulser ára (1) Impulser ára (1) impulser blog (2) Impulser blog (1) Impulser derékfájásra (1) Impulser egészség nap (1) Impulser életmód nap (1) impulser előadás (1) Impulser hátfájásra (1) impulser kezelés (1) Impulser magazin (1) Impulser mágnesterápia (3) Impulser matrac (2) impulser matrac (6) Impulser orvosok (1) impulser pulzáló mágnesterápia (2) Impulser pulzáló mágnesterápia (2) Impulser terápia (6) impulser terápia (5) Impulser videó (1) Impulser you tube (1) impulzáló terápia (1) ízületi fájdalmak (1) magas vérnyomás (2) magazin (1) mágneses (1) mágneses fluxus (1) mágneses fluxus terápia (1) mágneses matrac (2) mágneses térerő (1) mágnesmatrac (2) mágnesterápia (8) mágnesterápiás (1) mágnes terápia (2) magnetoterápia (3) matrac (1) mellékhatások nélkül (1) merevedési zavar (1) mikrokeringés (1) mozgásszervi betegség (1) orvos válaszol (2) Pulzáló mágnesteráia (1) pulzáló mágnesterápia (5) pulzáló mágnesterápiás matrac (1) pulzáló mágnesterápia cukorbetegség (1) pulzáló mágnesterápia érszűkülüt (1) pulzáló mágnesterápia magas vérnyomás (1) pulzáló mágnesterápia reuma (1) rehabilitáció (1) vérkeringés (1) vérkeringés helyreállítása (1) youtube (1) you tube (1) Címkefelhő

A mágnesterápia hatásmechanizmusa

2013.10.25. 11:06 Impulser Hungary

Alábbi bejegyzésünket Balassa Tímea A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása c. könyve nyomán írjuk. 

A pulzáló mágneses tér hatásával foglalkozó kutatások nagy része abban megegyezik, hogy az elektromágnesesség sejtszinten hat, mégpedig a sejtmembrán az elsődleges fokozata az ilyen eszközök hatásának. Több publikációban és kutatásban utalnak arra, hogy ez az alapoknál ható mechanizmus az oka annak, hogy több pozitív változás elindulhat a szervezetben a pulzáló mágnesterápiás készülékek hatására, hiszen a testünk építőköveinél kezdi el kifejteni a hatását. Éppen ezért különböző betegségtípusok esetén képes megfelelő válaszreakciót kiváltani a szervezetben és elindíthat pozitív folyamatokat. 

" A különböző betegségek során a sejtek sejtmembránjának megváltozik a felületi feszültsége. A terápia során alkamazott pulzáló elektromágneses tér ..., képes membránszinten befolyásolni a sejt működését. A sejtek saját működésükhöz energiát igényelnek. Ezt az energiát saját anyagcsere-folyamataik révén maguk képesek előállítani. Természetesen ehhez tápanyagra és oxigénre van szükségük. A tápanyagok felvételét is és a salakanyagok leadását is a sejtmembrán elektromos potenciálja biztosítja. A betegség során megváltozott membránpotenciál visszaállítható a pulzáló mágnesterápiával, mivel az aktiválni képes a feszültségfüggő membáncsatornákat  és közvetve vagy közvetlenül egyéb membránalkotók működését, felgyorsítva ezzel az összes sejt anyagcsereforgalmát. Ez utóbbi pedig indukálja a szövet vérellátásának, egyúttal oxigén- és tápanyagellátásának növekedését, az anyagcsere-végtermékek elszállítását, mely utóbbi alapfeltétele a gyógyulásnak. Tulajdonképpen arra készteti a sejtet, hogy elindítsa és használja az addig gátolt anyagcsere-folyamatait, és ezáltal támogassa saját regenerációs képességét is. 

Értágító hatás és a vérellátás javítása

A pulzáló mágneses tér képes befolyásolni a vérkeringést, hatására az erek kitágulnak, és javul a vérellátása az adott területnek (Smith T. L. és mtsai, 2004). Nemcsak értágító hatású, de serkenti az új vérerek képződését (neoangiogenesis), ezáltal is megtámogatva a szövetek jobb vérellátását (Ameia Yen-Patton GP és mtsai, 1988). Ez leginkább a hajszálerek esetében fontos, hiszen ezek biztosítják az adott szövet vérellátását. A vérkeringés serkentésével élénkül a szövetek tápanyag- és oxigénellátása, valamint a salakanyagok elszállítása is. Ez a jótékony hatás leginkább a vérkeringéssel összefüggő betegségek esetén használható ki, mint pl. a diabetikus angiopátia (az alsó végtagok vérellátási zavara cukorbetegeknél), a szív ischémiás megbetegedései (pl.: angina pectoris), vérnyomás problémák stb. esetén. 

A mikorkeringés befolyásolásának sejtszinten történő eseményeiről vitatkoznak még a kutatók. Egy, a vérkeringést befolyásoló hatásáról szóló összefoglaló cikk (McKay J. C. és mtsai, 2007) szerint a tudományos cikkek fele számol be értágító hatásról, a másik fele pedig nemcsak erről, hanem arról is, hogy a kezelés valóban lehet értágító hatású, de adott esetben - függően a vénák eredeti tónusától - érszűkület is bekövetkezhet. Valószínűleg emiatt vélik sokan úgy, hogy a kezelés az egészséges egyensúlyi állapot létrehozására "törekszik" a szervezetben."  

Balassa Tímea: A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása.(2009): 43-47.

Szólj hozzá!

Címkék: mágneses magas vérnyomás vérkeringés diabétesz mágnesterápia mágnesterápiás pulzáló mágnesterápia mágnes terápia vérkeringés helyreállítása

A bejegyzés trackback címe:

https://impulser.blog.hu/api/trackback/id/tr25534881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása